Olemme arvokas kumppani asiakkaillemme

Search
Close this search box.

Työhyvinvointia luonnosta

Jokaisen menestyvän yrityksen takana on hyvinvoiva henkilöstö. Fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ProEventuksella kannustetaan liikkumiseen työaikana ja vapaa-ajalla.

Jotta liikunnan terveysvaikutukset olisivat riittäviä, aikuisen ihmisen (18-64 v.) tulisi kävellä reippaasti viitenä päivänä viikossa puoli tuntia kerrallaan ja käydä kaksi kertaa kuntosalilla tai jumpassa. Kävely parantaa kestävyyskuntoa ja kuntosali tai jumppa kohentaa lihaskuntoa ja  kehittää liikkeenhallintaa.

Liikunnalla on tärkeä rooli työ- ja toimintakykyä heikentävien sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Liikunta vahvistaa fyysisten voimavarojen lisäksi psyykkisiä voimavaroja, ja voi siten vähentää työntekijöiden sairastumista tuki- ja liikuntaelinteen sairauksiin tai masennukseen. 

Hyvästä fyysisestä kunnosta ja toimintakyvystä huolehtiminen on aina lopulta työntekijän vastuulla, mutta työnantajana ProEventus kannustaa välttämään työaikana liiallista istumista ja liikkumaan taukoliikuntasovelluksen avulla sekä vapaa-aikana huolehtimaan ja ylläpitämään kuntoliikkumista liikuntaseteleiden avulla.  

Lisävinkkejä liikuntasuoituksiin linkki: http://www.ukkinstituutti.fi/liikuntapiirakka 

Metsässä oleskelun on todettu vaikuttavan myönteisesti mielialaan. Metsässä tai rakennetussa puistossa ihminen palautuu paremmin kuin kaupungin keskustassa, jo vartin oleskelu metsässä vaikuttaa myönteisesti. Luontoympäristössä rentoudutaan tehokkaammin kuin rakennetussa ympäristössä. 

Metsän terveyshyödyissä on merkittävää potentiaalia erityisesti kansanterveyden edistämisessä.  Vielä tarvitaan lisää tutkimustietoa  yksittäisen luontokäynnin vaikutuksen kestosta sekä pitkäaikaisvaikutuksista, ja myös siitä, millainen metsä tai muu luontoympäristö edistää parhaiten terveyttä. 

Suppean 13 henkilön kokemustutkimuksen perusteella, ProEventuksen henkilöstö oli virkistynyt ja iloisella mielellä kahden tunnin rauhallisen metsäkävelyn ansiosta. Kannattaa siis viettää tyhy-päivää aina luonnossa!